6 Mart 2010 Cumartesi

UBUNTU 10.04 YENİ GÖRÜNÜMLE GELİYOR

blackeubuntulogo

Distrowatch verilerine göre en popüler Linux dağıtımı olan Ubuntu, Nisan ayında çıkması planlanan 10.04 sürümü ile yeni bir temaya kavuşacak. “Light” (hafif) adı verilen bu tema ile Ubuntunun basit, minimalist ve sistem kaynaklarını az kullanan bir işletim sistemi olmasına gönderme yapılıyor. 2004-2009 yılları arasında kullanılan “Human” teması ile turuncu ve kahverenginin tonlarını kullanan dağıtım, yeni tema ile ana renklerini turuncu ve beyazın tonlarına bırakıyor. Yeni tema ile birlikte marka için 4 ana özellik belirlenmiş, bunlar şöyle:

Dakik: Yüksek kaliteli Ubuntu versiyonları 6 ayda bir her zaman önceden planlanan takvime uygun bir şekilde, herhangi bir gecikme olmadan yayınlanır.

Güvenilirlik: Ubuntu ciddi günlük kullanım için tasarlanır. Güncellemeler önce kapsamlı bir deneme sürecinden geçirilir ve sistemin her zaman güvenli, hızlı ve güncel kalması sağlanır.

İşbirliği: Ubuntu yalnızca belli bir şirkette çalışan maaşlı personel tarafından değil, dünyanın dört bir yanından gönüllü geliştiriciler tarafından üretilir ve desteklenir.

Özgürlük: Ubuntu kullanımı ücretsizdir ve istendiği şekilde kopyalanıp dağıtılabilir. Kullanıcı işletim sistemini kendi ihtiyaçlarına göre düzenleyebilir. Ubuntu diğer açık kaynak projelerle uyumlu bir şekilde çalışır.

Şimdi de yeni temadan bazı ekran görüntülerine bakalım;

orangeubuntulogo                               Yeni Ubuntu logolarından biri

darktheme

                             “Dark Theme” adı verilen yeni tema

lighttheme

                        “Light Theme” Varsayılan olarak gelecek tema bu

boot

                                 Yeni yükleme ekranı: Sade ve Şık

Hiç yorum yok: