18 Ocak 2008 Cuma

VİSTA BOOT PRO ANLATIMI






VistaBootPRO ne için kullanılır?

Bu konuyu okuduğunuza göre muhtemelen Windows Vista kullanıyorsunuz ve şu iki şeyden birini yapmak istiyorsunuz: İkinci bir işletim sistemi yüklemek veya BCDedit dosyasını düzenlemeden boot ayarlarınızı yönetmek istiyorsunuz. Belki fark etmişsinizdir, Windows Vista ile birlikte BCDedit dosyasını düzenlemek biraz daha karmaşık bir hal aldı. VistaBootPRO, Windows Vista Boot ayarlama dosyasını daha hızlı, kolay ve diğer alternatiflere göre çok daha az bir sürede yapmanızı sağlar. BCD' yi düzenlemenin diğer tek yolu ise Windows/System32 klasöründe bulunan bcdedit.exe dosyasını çalıştırmak. Bunun için komut satırı girdi ve çıktılarını, değişkenlerini ve ayarlarını bilmek gerekir ki bu da pek çok kullanıcının tercih etmediği ve bilgisinin olmadığı bir konudur. VistaBootPRO boot ayarlamasını grafiksel bir ekranda kolayca yapmanızı sağlar. (Bu konu özelikle vista yüklü gelen laptop alıp, bir sebeple, vistanın yanına xp'de yüklemek isteyen kullanıcılara adanmıştır.)
Anlatımlar resimlerin üzerindedir. Büyük görüntü için resimlerin üzerine tıklayın.
Bu ücretsiz programı indirmek için buraya tıklayın.

Eğer bu yazıyı beğendiyseniz ve bunun gibi güncel ve pratik resimli anlatımları kolayca takip etmek istiyorsanız ücretsiz RSS özet akışlarına abone olmak isteyebilirsiniz. RSS NEDİR?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kardeşim çok çok teşekkürler.beni gerçekten ve gerçekten iyi aydınlattın.çok ama çok sağol

Adsız dedi ki...

son iki resim neden açılmıyor? :(

istblacken dedi ki...

Bu eski yazdığım konulardan biri. resimleri imageshack'e yüklemiştim o sitede zaman zaman kafasına göre resimleri kaldırıyor, konuda eski olduğundan bulamadım resimleri bilgisayarımda ama ben de 5 resimden sadece tek resim açılmıyor , ileriki yazdığım konularda blogger'ın kendi sunucusunu kullandığımdan böyle bir sorun olmaz. takip ettiğiniz için teşekkürler..