10 Ocak 2008 Perşembe

ADSL MODEMLERDE PORT AÇMA(resimli anlatım)





Flashget,bittorent,azureus,emule gibi download yazılımlarını etkili bir şekilde kullanabilmeniz için adsl modeminizde port açmanız gerekir. Bugün nasıl yapacağınızı anlatacağım. Screenshot ları vistadan aldım ama aynı mantıkla xpde de uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk şey statik ip almanızdır. Bunun için BAŞLAT>DENETİM MASASI>AĞ>AĞ BAĞLANTILARINI YÖNET i seçin. Buradan yerel ağ bağlantısını sağ tıklatıp özellikleri seçin. Daha sonra tcp/ip4 e çift tıklatın. Burada aşağıdaki ip adresini kullan/aşağıdaki dns adresini kullan ı işaretleyin. İP adresine 10.0.0.15 , alt ağ maskesi 255.255.255.0, varsayılan ağ geçidine 10.0.0.2 yazın. Dns server ayarlarına birinciye 4.2.2.2, ikinciye 4.2.2.3 yazın(böylece tt tarafından yasaklı sitelere de girebilirsiniz). TAMAM deyip çıkın. İşin windowsla ilgili kısmı bu kadar. İkinci kısımda yapmanız gereken ise modemin ayarlarına girip portları açmaktır. Bunun için firefox ya da internet explorer ın adres çubuğuna 10.0.0.2 yazın. Size şifre ve kullanıcı adı sorması gerek. Bunları modemin kullanım klavuzundan öğrenebilirsiniz. Şifre ve kullanıcı adını girdikten sonra advanced setup(gelişmiş kurulum) u seçin. Buradan virtual server i seçin. Virtual server a girdikten sonra oradaki kutuları yukarıdaki resimdeki gibi doldurun. SAVE/REBOOT u seçin. Modem baştan başlatılacaktır ve işlem tamam.

Eğer bu yazıyı beğendiyseniz ve bunun gibi güncel ve pratik resimli anlatımları kolayca takip etmek istiyorsanız ücretsiz RSS özet akışlarına abone olmak isteyebilirsiniz. RSS NEDİR?


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Arkadşım çok teşekkürler sonunda sayende çözdüm ağzına sağlık

istblacken dedi ki...

birşey değil. yardımci olabildiysem ne mutlu :)

Adsız dedi ki...

çok saolda ben adres çubuğuna 10.0.0.2 yazıyorum modem ayarlarına girmio yardımcı olabilirmisin arkaaşım

istblacken dedi ki...

@Adsız arkadaş, bazı modemlerde 10.0.0.2 yerine 192.168.1.1 yazman gerekir. Hangisini yazman gerektiğini modemin kullanım kılavuzundan görebilirsin. Daha sonraki işlemler aynı.