4 Mayıs 2008 Pazar

DOSYA KOPYALAMA VE TAŞIMA HIZINI ARTTIRIN: TERACOPY 2.0


Dosya kopyalama ve taşıma işleri basit bir iş olmasına rağmen gereğinden fazla uzun zaman aldığı taktirde çok can sıkıcı olabilir. Pek çok kullanıcının yaşadığı bu problem Windows Vista' da da sıklıkla karşılaşılan bir sorun. Eğer bu sorun sizinde başınıza geliyorsa belki de küçük ve basit bir yazılım olan Teracopy' yi denemenizde fayda var.

Teracopy dosya kopyalama ve taşıma hızının mümkün olan en üst seviyede yapılması için geliştirilen ücretsiz bir yazılım. Teracopy ile dosya kopyalama ve taşıma işlemleri daha hızlı ve verimli yapılabiliyor. Bir örnek vermek gerekirse; Teracopy dosya kopyalarken bozuk dosyaları otomatik olarak atlar böylece boş yere zaman harcanması engellenmiş olur. Ayrıca eğer dosya kopyalama işlemi bir nedenle yarıda kalmış ise Teracopy sayesinde kopyalamaya kaldığı yerden devam edilebilir. Ücretsiz Teracopy versiyonunun tam özellik listesi aşağıdaki gibi özetlenebilir:

-Daha hızlı dosya kopyalama. Teracopy dinamik bir şekilde ayarlanan önbellekleme sistemi ile disk arama süresini düşürür. Zıt zamanlı dosya kopyalama sistemi iki fiziksel hard disk arasındaki dosya kopyalama hızını arttırır.

-Dosya aktarımlarını durdurup devam edebilme. Sistem zorlanmasını engellemek amacıyla kopyalama işlemini istediğiniz zaman durdurabilir ve tek tıkla devam ettirebilirsiniz.

-Hata kurtarma. Kopyalama sırasında bir hata olduğu taktirde Teracopy bütün kopyalamyı iptal etmez sorunu gidermek için tekrar tekrar uğraşır en kötü durumda bozuk dosya kısımlarını atlar.

-Etkileşimli dosya listesi. Kopyalamanın hangi dosyalarda sorunlu olduğunu gösterir böylece sadece sorun oluşan dosyaları yeniden kopyalarsınız.

-Windows ile tam entegrasyon. Teracopy, Explorer' ın dosya kopyalama ve taşıma görevlerini üstlenir böylece ekstradan bir işlem yapmanıza gerek olmaz.

Ücretsiz bir program olan Teracopy indirmeniz için gerekli linkler:
versiyon 1.22 İNDİR
versiyon 2.0 Beta 3 İNDİR

Hiç yorum yok: