7 Ağustos 2010 Cumartesi

TTNET’ TEN YENİ TARİFE ÖNERİLERİ

%90 ‘ ın üzerinde pazar payı ile ülkemizdeki (biraz da zorunluluktan) en çok tercih edilen internet erişim sağlayıcısı olan Türk Telekom iştiraki TTnet, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna yeni DSL tarifeleri ve bazı paketlerde değişiklikler yapmak üzere 4 Ağustos 2010 tarihinde önerilerini sundu. Birçok pakette ve tarifede değişiklikler sunan bu önerileri BTK’ nın şu sayfasından görebilirsiniz. Bu önerilerdeki başlıca değişiklikleri şöyle sıralayabiliriz;

  1. Şu an da bulunan tamamen limitsiz tarifeler (yani Adil Kullanım Limiti gibi sınırlamalar içermeyenler) yeni abone alımına kapatılıyor. Bu tarifelerin eski aboneleri isterlerse bu tarifeleri kullanmaya devam edebilecekler.
  2. 16 ve 32 Mbit tamamen limitsiz tarifeleri kaldırılarak, bunların fiyatları ciddi biçimde indirilip, her ikisine de 50 GB Adil Kullanım Limiti getirilmektedir.
  3. 50 ve 100 Mbit limitsiz tarifeleri getirilmektedir. Tabii bu tarifeler tamamen limitsiz değil her ikisinde de 100 GB Adil Kullanım Limiti var.
  4. Kotalı paketlerde de eskisiyle benzer 4 GB , 6 GB, 10 GB, 15 GB, 20 GB gibi limitler var. Getirilen bir diğer özellik ise , bu tip kotalı paketleri kullananların kotayı aştıktan sonra hızlarının 1 mbit’ e düşürülmesi.
  5. Adil kullanım Limitini aşan kullanıcıların da hızı 1 Mbit’e düşecek. Bilindiği gibi eskiden bu oran 512 Kbit idi. Buna iyi bir haber diyebiliriz. Bununla beraber artık 1 Mbit limitsiz tarifesini kullanmak biraz mantıksız gibi görünüyor.
  6. Tüm yenilikleri verdiğim linkten görebilirsiniz. Bu tarifeler BTK’ nın onay vermesi halinde kullanıma girecek, tam olarak zamanı belli değil, ancak Eylül ayı gibi olabilir.

Hiç yorum yok: