15 Ocak 2008 Salı

ÜCRETSİZ TAŞINABİLİR (PORTABLE) PROGRAMLAR

Usb bellekler, harici hard disklerin günlük hayatta kullanımının artması, başka bir ihtiyacı da beraberinde getirdi. Artık pek çok kullanıcı gittiği yerden e-maillerini otomatik olarak takip etmek, sık kullanılanlarına eklediği siteleri zahmetsizce görüntülemek ve virüssüz tertemiz bir usb belleğin özlemini duydu. İşte taşınabilir programlar bu ve bunlardan çok daha fazla işlevi yerine getiriyor. Taşınabilir programların en önemli özellikleri harici bir medya aracılığı ile her yere taşınabilmeleri ve her bilgisayarda kullanılabilmeleridir. Hiçbir kurulum gerektirmezler. Bu kadar çok işe yarayan programlar bir de ücretsiz olunca tadından yenmiyor. Şimdi size işinize yarayabilecek başlıca birkaç programdan söz edeceğim.

1-
Foxit Portable Reader
Foxit Portable Reader, pdf dökümanlarını okumanızı sağlayacak küçük ama çok işe yarayan bir programdır. Kendi içinde javascript desteği ,otomatik tamamlama formu ve yazı çevirici içerir. Ayarlarını Windows kayıt defterine yazmak yerine bir .INI dosyasına kaydeder. Program Windows un tüm sürümleriyle uyumlu.
indir

2-Firefox Portable
Mozilla Firefox, pop up engelleyici, sekmeli tarayıcı özelliği, akıllı arama ve kendi indirme yöneticisi içeren bir web tarayıcısıdır. Firefox Portable, Mozilla Firefox un usb bellekde kullanılmak üzere optimize edilmiş bir versiyonudur. Daha hızlı çalışması ve usb belleklerin ömrünü uzatmak için özel tasarlanmıştır ve kendine özgü bir başlatıcı(launcher) içerir.
indir

3-Utorrent
Utorrent çok az sistem kaynağı kullanan ve az yer kaplayan bir Bittorent yazılımıdır. Desteklediği bazı özellikler; aynı anda çoklu download imkanı, akıllı internet bant genişliği kullanımı, dosya indirme öncelikleri atama, ayarlanabilir internet bant genişliği zamanlaması, torrent başına download/upload hız kısıtlaması vb.
indir

4-Ccleaner
Ccleaner masaüstünden sonra şimdi de usb bellekde! Ccleaner bir sistem optimizasyon ve geçici dosyaları temizleme aracıdır. Bunların yanında internet geçmişini temizleme, başlangıç programlarını yönetme gibi daha pek çok kullanışlı özelliği de içinde barındırır.
indir

5-OpenOffice Portable

OpenOffice Portable birçok ofis programının dosyalarıyla uyumlu tam özellikli bir ofis uygulamasıdır. Sunumlar için İmpress, çizimler için Draw, hesap tabloları için Calc ve kelime işlemcisi olarak Writer adlı programları içerir. Bu versiyonda usb bellekler için daha hızlı çalışmak ve belleğin ömrünü uzatmak için özel olarak optimize edilmiştir.
indir

Bu programları ve bunlardan daha fazlasını burada bulabilirsiniz.



Hiç yorum yok: