9 Mart 2008 Pazar

PİDGİN 2.4.0: ANINDA MESAJLAŞMA PROGRAMI


Pidgin, çoklu protokol destekli bir anında mesajlaşma programıdır. Windows, Linux ve Bsd de dahil olmak üzere pek çok Unix benzeri işletim sisteminde çalışır. Desteklediği platformlar; AIM, ICQ, Jabber/XMPP, MSN Messenger, Yahoo!, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, Novell GroupWise Messenger, QQ, Lotus Sametime, SILC, SIMPLE, MySpaceIM, ve Zephyr.

Birden fazla e-posta hesabınızla aynı anda giriş yapabilir ve farklı kişi listelerinizi tek bir yerden yönetebilirsiniz. Bu da demek oluyor ki; bir yandan MSN de arkadaşlarınızla konuşurken diğer taraftan Yahoo ya da İRC aracılığıyla aynı anda görüşmeler yapanilirsiniz.

Pidgin ayrıca dosya transferi, çevrimdışıyken mesaj iletimi ve imla kontrolü gibi özellikler de içerir. Bunlardan başka bu programı diğerlerinden (mesela MSN Messenger) ayıran özellikler de vardır. Örneğin Buddy Pounces adı verilen özellikle kişi listenizdekiler online durumlarını değiştirdiklerinde size haber verebilir, ses çalabilir, mesaj gönderebilir ya da o kişiye özgün bir program çalıştırabilir. Ek olarak Pidgin birçok eklenti sayesinde sekmeli konuşma pencereleri, geliştirilmiş haber verme sistemi, kişi etiketleme ve daha pek çok işlerinizi kolaylaştıracak özellik kazanabilir.

Son olarak Pidgin, kişi listenizde bulunanların sizi engelleyip engellemediğini ya da sizin e-postanızın kimlerin kişi listesine kayıtlı olduğunu size bildirebilir.

Bu ücretsiz ve başarılı programı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Pidgin 2.4.0 İNDİR

Bazı ekran görüntüleri





Hiç yorum yok: