16 Mart 2008 Pazar

EN KULLANIŞLI FİREFOX EKLENTİLERİ (ikinci bölüm)

Sevilen web tarayıcısı Firefox 2 için eklentilere ikinci bölümle devam ediyoruz. Bu yazı dizisinin birinci bölümünü buradan okuyabilirsiniz.

1-
Download Statusbar 0.9.6.1
Bildiğiniz gibi Firefox 2' de indirme yaptığınız zaman indirilen dosyaları yeni bir pencerede açar. Kimi kullanıcılar (benim gibi) bu durumdan pek hoşnut değildir. Bu eklenti sayesinde internetten dosya indirirken ki ilerleme bir durum çubuğu ile tarayıcının alt kısmında size bildiriliyor. Çok da önemli bir özellik değil ancak yine de gerekli eklentilerden biri.
İndirme

2-
NoScript 1.4.9.5
"2006 PC World World Class Award" ödüllü bir eklenti olan NoScript Firefox' un zaten kanıtlanmış olan güvenliğini bir üst seviyeye getiriyor. Java, JavaScript ve diğer çalıştırılabilir içeriğin sadece güvendiğiniz ve sizin seçtiğiniz web siteleri tarafından çalıştırılmasını sağlıyor. Bu sayede hiçbir işlev kaybı olmadan bilinen ve bilinmeyen güvenlik açıklarına karşı korumalı oluyorsunuz. Firefox, NoScript ile birlikte daha güvenli.
İndirme

3-
Flashgot 0.8.8
Desteklenen indirme yöneticilerini kullanarak bir sayfada bulunan herhangi bir, birkaç veya tüm linkleri tek tıkla indirmeyi sağlayan bir eklenti. Firefox' un harici indirme yöneticileri ile entegrasyonunu sağlayan Flashgot ile resim ve görüntü indirmek te çok kolay.
İndirme

4-
FoxyTunes 2.9.5
FoxyTunes, birçok ortam yürütücüsünü Firefox ile kontrol etmenizi sağlar ve dinlediğiniz şarkıların sözlerini, vdeolarını, albüm kapaklarını ve biografileri bulmanıza imkan verir. Desteklediği ortam yürütücüleri; WinAmp, iTunes, Yahoo Music Engine, Pandora, foobar2000, Windows Media Player, Xbox Media Center, Musicmatch, Quintessential, J. River, jetAudio, XMPlay, MediaMonkey, Media Player Classic, Sonique, wxMusik, Real Player, XMMS, Noatun, Juk, Amarok, Music Player Daemon ve Rhythmbox.
İndirme

5-
Tab Scope 0.2.2.5
Sekmelerin üzerine imleçi getirerek önizleme yapılmasını sağlayan basit ama kullanışlı bir eklenti. Bazı özellikleri şunlar:
-Sekme içeriklerinin gerçek zamanlı önizlemeleri
-Pop Up aracılığıyla ileri-geri-dudur-yenile gibi temel navigasyonları yapabilme
-Önizleme ekranındaki sayfaları fare tekerleği ile kontrol edebilme
-Önizleme ekranındaki bağlantılara ve tuşlara tıklayabilme
İndirme

Hiç yorum yok: